Šie noslēpumi palīdzēs jums ilgāk uzglabāt medus šūnas

Medus ir ne tikai garšīgs un veselīgs produkts, bet arī īsts dabas dārgums, kas pazīstams ar savām antimikrobiālajām īpašībām, uzturvielu sastāvu un patīkamo garšu.

Pastāstīsim, kā pareizi uzglabāt medu šūnas, lai nezaudētu medus kvalitāti un īpašības.

Ja medus šūnas plānojat apēst dažu nedēļu laikā, derēs hermētisks trauks, kas atrodas pieliekamajā vai pat virtuves plauktā.

Novietojiet trauku vēsā, sausā vietā, prom no tiešiem saules stariem un siltuma avotiem. Ideālā uzglabāšanas temperatūra ir no 10 līdz 21 grādam pēc Celsija. Neglabājiet medus šūnas blakus pārtikas produktiem ar asām smaržām, jo tās var tās uzsūkt.

Lasi vēl: Ziemas tomātu stādīšana atklātā zemē: šī ir metode bez stādiem, kuru jūs noteikti neesat izmēģinājuši

Saldēšana var palīdzēt saglabāt medus šūnu kvalitāti un pagarināt to glabāšanas laiku. Tā palīdzēs iznīcināt vaska kodes oliņas un pasargās no kaitēkļiem, kas ir lieliska izvēle tiem, kuri vēlas uzglabāt medus šūnu vairākus mēnešus vai pat ilgāk.

Medus uzglabāšanas termiņš ir atkarīgs arī no paša produkta.

Ja vēlaties uzglabāt bišu šūnu medu ilgāku laiku, ledusskapis ir lieliska izvēle. Tomēr uzglabāšana šādā vietā var paātrināt kristalizācijas procesu (lai gan produkts joprojām būs pilnīgi droši lietojams uzturā).

Bišu šūnu medus uzglabāšanai ideāli piemēroti ir hermētiski trauki, kas izgatavoti no stikla vai plastmasas, jo tie pasargā medus šūnas no mitruma un gaisa, vienlaikus ļaujot redzēt saturu. Neizmantojiet metāla traukus, jo tie var piešķirt medum metālisku garšu. Pirms ievietot medus šūnas, pārliecinieties, ka trauks ir tīrs un sauss.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment